vrijdag 9 januari 2009

Darryl met ‘Eeyeeyo’ het meest succesvol

heb ik geprdoceerd!!!! meest populaire single van 2008! hieronder het officiele bericht.

Darryl met ‘Eeyeeyo’ het meest succesvolDarryl’s single ‘Eeyeeyo’ is volgens de Single Top 100 (GfK Dutch charts) de meest succesvolle hiphop single van 2008. De rapper wordt op de single bijgestaan door Ali B, Soumia (TMF) en Ryan Babel. Niet alleen in de hitlijst deed ‘Eeyeeyo’ het goed: online is de bijbehorende videoclip meer dan 4,5 miljoen keer bekeken.Elk jaar publiceert GfK Dutch charts het jaaroverzicht van de Single Top 100: de honderd meest succesvolle singles van het jaar op een rij. Darryl (bekend van hits als Wat wil je doen, Groupie Love en Dat is die shit) en zijn kompanen zijn met ‘Eeyeeyo’ de enige rappers die terug te vinden zijn in de lijst van 2008. ‘Eeyeeyo’ stond ruim 14 weken in de charts. Hiermee laat Darryl zowel zijn Amerikaanse als Nederlandse collega’s achter zich.Met ‘Eeyeeyo’ scoorde het rap talent uit Amsterdam een top 10 hit, TMF Superclip en een flinke dosis populariteit onder jongeren. Dat blijkt onder meer uit het aantal YouTube views wat de videoclip genereerde: meer dan 4,5 miljoen stuks. De productie van ‘Eeyeeyo’ staat op naam van hitmachine Big2 (van The Opposites). De track was het thema lied van het sportevenement Mission Olympic.

Bekijk de volledige Single Top 100 van 2008 op: www.dutchcharts.nl


Darryl

De 20 jarige Darryl van Gonter is een rapper uit Amsterdam noord. Samen met zijn neef Reverse (bekend van de hits: wat wil je doen, non stop, geen klasse geen stijl) maakte hij op jonge leeftijd al eigen hiphop muziek. Reverse op de beat en Darryl achter de mic. Hij kwam op zestienjarige leeftijd in contact met Lange Frans van D-Men Entertainment en leverde een aantal bijdragen op de underground cd “STRAATREMIX”. Samen met leeftijdgenoot Dio vormde hij de formatie Dubbel D. Het nummer ‘minderjarig’ werd een heuse straathit. Op zeventienjarige leeftijd werd Darryl benaderd door The Partysquad om deel te nemen aan de soundtrack “Wat wil je doen” van de Nederlandse filmkaskraker ‘Het Schnitzelparadijs’. Met deze line-up stond hij in oktober 2005 in het voorprogramma van de Amerikaanse superster 50 Cent. Na het mega succes van deze monsterhit tekende Darryl een deal bij het label van the Partysquad genaamd Goodlife. Onder dit label kwam het nummer ‘Rellen en Rennen’ uit. Een project van TMF Kweekvijver. In het najaar van 2006 leverde Darryl opnieuw een bijdrage aan de hit ‘Dat is die Shit’ van the Partysquad.

Wegens een uiteenlopende visie besloten Darryl en het label Goodlife begin 2007 in een zeer goede verstandhouding uit elkaar te gaan. In april 2007 reisde Darryl voor United Civilians for Peace gezamenlijk met Ali B naar de Palestijnse bezette gebieden. Daar werkte hij mee aan een documentaire over hoe het middenoosten conflict de leefomstandigheid van kinderen beïnvloed. Daarnaast trad hij daar twee keer op. Een keer in een vluchtelingenkamp in Bethlehem en een keer in de Palestijnse plaats Sakhnin in Israël. Na de reis in Palestina was rapper en platenlabel eigenaar Ali B erg onder de indruk van het charisma en talent van Darryl. Binnen een maand was de deal rond en tekende Darryl zijn tweede platencontract bij het label SPEC van Ali B. In 2007 scoorde Darryl een dikke Top 40 hit met het nummer ‘Groupie Love’ waar hij een gastbijdrage op leverde. Begin 2008 bracht hij zijn mixtape ‘Terug’ uit waarvan de nummers ‘Voor me gappies’ en ‘Cash money flow’ tot ware straathits uitgroeiden. Zijn single ‘Eeyeeyo’ groeide uit tot de meest succesvolle rap single van 2008 en de bijbehorende videoclip werd meer dan 4,5 miljoen keer bekeken op het internet. Momenteel werkt Darryl aan zijn debuutalbum.

4 opmerkingen:

Anoniem zei

Darryl is kk slecht

Anoniem zei

Big2 the hitmachine ;P. Congratzzz

Van Bronckhorst zei

Morgen aanwezig @ zierikzee haha..

Yanus zei

heyy ff serieus.. geen haat aan darryl ofzoo maar me nikes is tog echt wel de hiphop single van 2008 ofniet dan..